Välj startdatum

Firmans deklaration online

Tycker du att det verkar svårt och lite läskigt att deklarera själv, för ditt företag? Med den här kursen får du steg för steg se hur du plockar siffra för siffra, från din bokföring, in i din deklarationsblankett. Du får stöd av en lärare på kursplattformen som följer dig genom hela ditt deklarationsarbete, och du kan ställa frågor så fort något är oklart.

Den här kursen riktar sig till dig som är absolut nybörjare och den är upplagd helt utan krångel eller besvärliga uträkningar. Längre fram kanske du vill fördjupa dig i smarta avdrag och lära dig att utnyttja alla finesser som deklarationsblanketten erbjuder, fast med ett extra pris för det, och då finns det fördjupningskurser. I den här kursen gör vi det så enkelt som det bara går, så du snabbt kommer igång, och får se att du visst klarar av att deklarera själv!

Mål

När du har gått den här kursen har du de grundläggande kunskaperna du behöver för att uppfylla Skatteverkets krav på dig.

Kursinnehåll

  • Bokslutet
  • NE-blanketten
  • Momsdeklarationen
  • Räkna fram skatten

Målgrupp

Småföretagare och ekonomiassistenter/ekonomiansvariga i små företag, som vill göra sin första deklaration på egen hand.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har genomfört alla delar och inlämningsuppgifter.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs då detta är en grundkurs.

Så här går det till

Denna kurs är en onlinekurs där du får tillgång till interaktivt material bestående av genomgångar via nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och tydliga instruktioner genom film, text och bild. Kursens samtliga sidor avslutas med Frågor & Svar där du snabbt skriver en kommentar till din lärare, detta fungerar som en studiecirkel. På denna del tas aktuella frågor upp, och kan följas och kommenteras av kursdeltagare i din grupp. Läraren svarar på frågorna vid inloggning en gång per dag alla vardagar. Allt material och alla moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn men fungerar även via mobiltelefoner och iPad.

Har du en annan företagsform?
Klicka här för att läsa mer om kursen Deklarera i Handelsbolag
Klicka här för att läsa mer om kursen Deklarera i Aktiebolag

Studietid

Du väljer tempo på kursen själv, halvfart, normal eller intensiv, tidigast är du klar efter en vecka och du kan som längst använda kursen i fyra månader efter start och inloggning. 

Tekniska förutsättningar

Tillgång till dator och vi rekommederar webläsare som Firefox eller Google Chrome. Du måste kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det kan ingå i kursmaterialet.

Kursavgift

2900 kr ink. moms ( 25 %)

Frågor?

Tina Hådell Påhlmans HandelsinstitutKontakta Tina Hådell,
010-157 62 88 eller tina.hadell@phi.se

Lärare

  • Suzanne Rehnlund

    Suzanne Rehnlund

    Suzanne är civilekonom och huvudlärare för ekonomiassistentutbildningen på kvällstid och undervisar i företagsekonomi, affärsjuridik, bokföring och bokslut hos Påhlmans sedan 2010.  Hon undervisar också i personalekonomi och koncernredovisning på våra YH-utbildningar.  Suzanne är en mycket uppskattad pedagog vilket visar sig med toppbetyg på kursutvärderingarna.