Välj startdatum

Diplomerad Junior upphandlare

Är du företagare eller upphandlingsansvarig och vill kompetenshöja din personal? Kontakta oss!

Ekonomi eller juridik? Med denna utbildning behöver du inte välja! Har du förmågan att agera "spindeln i nätet" och ett intresse av att arbeta med inköp? Eller jobbar du kanske som assistent eller administratör idag och vill fördjupa dina kunskaper inom juridik och upphandlingsfrågor? Då är denna utbildning Diplomerad Junior upphandlare på dagtid något för dig!

 • Sista dag för anmälan är tisdag 12 september 2017.

Utbildningen riktar sig till dig som är intresserad av att arbeta aktivt med de offentliga affärerna. Oavsett om du vill jobba med att stötta upp köparna inom den offentliga sektorn som upphandlingsassistent eller om du vill hjälpa leverantörssidan är denna utbildning till för dig. Idag finns ett stort behov av personer som har en grundförståelse för de juridiska regelverken, metoderna för att skapa avtal och som har en vilja att göra bättre offentliga affärer. Arbetsmarknaden för yrkesrollen växer hela tiden.

Utbildningen genomförs på deltid under totalt 15 veckor, 11 veckor teori med efterföljande företagspraktik där du utvecklar dina kunskaper och bidrar med ditt kunnande. Praktiken är också på deltid och i fyra veckor. Totalt 165 kurstimmar inkl grupparbeten och undervisningen är förlagd på dagtid och både hel-och halvdagar. Som mest är det ca 15 lektioner per vecka och det tillkommer viss tid för eget arbete och att förbereda presentationer och redovisningar.

Efter avslutad utbildningen erhåller du ett intyg på dina kunskaper om du har minst 70% procents närvaro. Vidare kan du diplomera dig som Diplomerad Junior upphandlare efter avslutade teoretiska studier.  Diplomering sker genom tentamina efter teoriveckorna och ett avslutande examinationsarbete som är kopplat till din praktiktid. Diplomeringen ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Vi genomförde denna utbildning våren 2016 under namnet Diplomerad Legal Assistant - offentliga affärer.

Utbildningens mål

Efter utbildningen kan du arbeta som Junior upphandlare, alltså som kvalificerad administratör med stor kunskap om hela upphandlingsprocessen samt relevant lagstiftning.

Ur programmet

 • Allmän juridik – rättsordningens grunddrag, 3 veckor
 • Ekonomi och affärsmannaskap, 2 veckor
 • Inköp och upphandling, 3 veckor
 • Upphandlingssystem och anbudsgivning, 1 vecka
 • Dialog och dokumentation, 2 veckor

Ett mer utförligt program med innehåll presenteras inom kort här.

Advokatfirman Kahn Pedersen är ny huvudlärare för avsnittet Upphandlingsjuridik. Juristen Marie Bråberg som också är huvudlärare för vår YH-utbildning Paralegal ansvarar för Civilrätten. Konsulter från DoubleCheck undervisar i affärsmannaskapet.
Gästföreläsningar tillkommer med representanter både från köpar- och säljarsidan

Läs mer om  marknadsrådgivarna Doublecheck AB, som vi samarbetar med i denna utbildning, de är en av de ledande marknadskonsulterna på den offentliga marknaden. 

Praktisera dina kunskaper direkt

Du kan välja att genomföra diplomarbetet på din befintliga arbetsplats eller på praktikplats hos en av våra samarbetspartners. Diplomeringsuppgiften innefattar en uppgift som består i att du ska svara och reflektera på vissa frågeställningar där du sammanfattar dina teoretiska kunskaper från kursen kombinerat med det praktiska arbete du utför under praktikperioden.

Kursstart tisdag 3 oktober 2017

165 kurstimmar inkl grupparbeten under 11 veckor, varje lektion är 55 minuter, därefter företagspraktik 4 veckor på deltid. Undervisning på tisdagar och onsdagar kl. 09.00 - 16.00 samt varannan fredag kl. 09.00-15.00. Teoridelen avslutas på skolan tisdag 19 december, därefter är det juluppehåll och sedan praktiktid.  Avslutning tisdag 6 februari 2018 (efter praktikperioden 8 jan - 2 feb 2018) på skolan för utdelning av diplom.

Sista dag för anmälan är 12 september!

Kursavgift

37 250 kronor inklusive moms (25 %). För litteratur tillkommer 1300 kronor inklusive moms. (6 %) vilket faktureras med avgiften. Alla böcker delas ut på plats i skolan. Tentamen och ev. omtentamen för diplomering ingår i kursavgiften.  Vi kan erbjuda kostnadsfri delbetalning på tre månader, ange detta vid anmälan.

Förkunskaper

För att du ska tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens med juridisk eller ekonomisk inriktning, eller att du genom andra former av utbildning eller arbete skaffat dig liknande förkunskaper inom ekonomi.

Informationsmöte

Vi anordnar informationsmöten inför starterna 2017. Kom och träffa oss på skolan, se våra lokaler, bläddra i kurslitteraturen, och få svar på alla dina frågor! Mötet är ca en timme och vi bjuder på fika 15 min innan informationsmötet startar. 

Se kommande informationsmöten

Anmälan

Vi tar emot anmälningar i turordning fram till kursstart, antal deltagarplatser är begränsat. Vid fullbokad utbildning meddelas det på här, anmälan till kölista kan då göras och den är inte bindande. Läs mer om våra köpevillkor i faktarutan. 

För dig med A-kassa

För dig med ersättning från A-kassan kan det finnas möjlighet att behålla din ersättning under utbildningen, detta under förutsättning att du söker ett heltidsarbete. Kontakta din A-kassa och hör om vilka regler som gäller hos dem.

Finansiering – förmånliga lånevillkor till kursavgiften

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån för utbildningen. Gå in på Human Finans hemsida och följ de enkla instruktionerna. För mer information ta gärna personlig kontakt via telefon.

Vi rekommenderar ett räntefritt lån i 12 månader.  Avgiften blir då 3219 kr per månad. Kostnaden för lånet blir totalt 643 kr vilket inkluderar aviavgifter i 12 månader samt uppläggningsavgiften på 243kr. (gäller från 1 feb. 2016)

Frågor?

Tina Hådell Påhlmans HandelsinstitutKontakta Tina Hådell,
010-157 62 88 eller tina.hadell@phi.se

Du kan också lämna en intresseanmälan, så kontaktar vi dig!

 • Välkommen på informationsmöte för våra utbildningar!

  Träffa oss på skolan, bläddra i kurslitteraturen, se våra lokaler och få svar på alla dina frågor. 

 • ”Utbildningen har motsvarat mina förväntningar."

  Vi hade mycket bra föreläsare från olika områden och kända personer inom offentlig upphandling.

  Jan Löfvander, tidigare studerande