Välj startdatum

Diplomerad Innovationsledare

I dagens snabba värld är innovation ett måste inte bara för företagens tillväxt, utan för deras överlevnad. Det företag som inte har kontroll på sitt innovationssystem har en oviss framtid, därför krävs idag en helt ny kompetensgrupp – innovationsledare – vars roll är att leda, koordinera och utveckla innovationsförmågan i sina organisationer.

Start 13 februari
- inom kort kan du se hela SCHEMAT här.
Slut 23 maj.

För att kunna öka innovationsförmågan i företag och organisationer så behöver varje organisation utveckla sin kompetens inom innovationsledning. Detta utbildningsprogram syftar till att ge deltagarna sådan praktisk expertis som är grundad i teori och tillämpad i praktik med målet att ge uttömmande kunskap i hur samtliga komponenter i ett innovationssystem fungerar och utvecklas. Utbildningsprogrammet ger en komplett kompetensbas för en ny yrkesroll som innovationsledare.

Utbildningen hålls av Håkan Ozan (M.Sc. Datavetenskap, B.Sc. Företagsekonomi från Stockholms universitet). Han har forskat inom innovationsledning sedan 2005 och arbetar nu som Head of Innovation Services på KPMG.

Utbildningen i sin helhet består av följande tre moduler:

 1. Introduktion till innovationsledning.
 2. Strategisk fördjupning.
 3. Operativ fördjupning.

Gästföreläsare är inbjudna till varje delkurs.
Undervisningen varvar teori med praktiska övningar, diskussioner, erfarenhetsutbyte och gästföreläsningar. Varje kursmodul kan du läsa separat och du erhåller därefter ett intyg på dina kunskaper. Diplom tilldelas när alla moduler har slutförts med godkänt resultat på examination

Kursen riktar sig till dig som har en aktiv yrkesroll som innovationsledare, strateg, affärsutvecklare, verksamhetsutvecklare, eller på liknande sätt arbetar med innovations- och utvecklingsfrågor i sin organisation med ansvar för ökad tillväxt.


Mål
Denna utbildning ger dig en fullständig kompetensbas inom innovation.  Du lär dig hur innovationsledning fungerar, transformationsprocessen för innovation, problemlösning, applicerbara modeller, processer, metoder och verktyg för att skapa bättre funktioner, samt inom vilka områden innovation sker.

Förkunskaper
Deltagare förväntas ha viss erfarenhet av ledarskap, budgetering och organisationslära.

Utbildningsstart 13 februari 2018 

Kursmodul 1: 13-14 februari
Kursmodul 2: 20-21 mars
Kursmodul 3: 8-9 maj
Avslutning med diplomering 23 maj

Tider: Dag 1 kl. 10.00 – 17.00, dag 2 kl. 09.00 – 16.00. 23 maj kl. 14.00–16.00

Den 13 februari avslutar vi dagen med en gemensam middag till självkostnadspris för att lära känna varandra bättre. Om du vill boka middag, ange detta i meddelanderutan.

Diplomeringsuppgift
Efter avslutade kursmoduler tilldelas deltagarna en examinationsuppgift att arbeta med på sin arbetsplats eller separat. Avslutning med diplomering och presentation av den sker onsdagen den 23 maj kl.14.00.

Kursavgift
I utbildningskostnaden 26 7000kr exkl. moms ingår även förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe.

Finansiering
I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga räntefria lån för utbildningen. Gå in på www.humanfinans.se och följ de enkla instruktionerna. Ta gärna en personlig kontakt för bästa service.

Frågor?

Tina Hådell Påhlmans HandelsinstitutKontakta Tina Hådell,
010-157 62 88 eller tina.hadell@phi.se

Du kan också lämna en intresseanmälan, så kontaktar vi dig!

Lärare

 • Håkan Ozan

  Håkan Ozan

  Arbetar just nu som Head of Innovation Services på KPMG.
  M.Sc. i datavetenskap och B.Sc. i företagsekonomi. Håkan har 15 år som företagare, forskare, VD och konsult i IT-branschen.
  Han var tidigare föreståndare för forskningscentret Nationellt IT-användarcentrum vid Uppsala Universitet.