Välj startdatum

* Kursen är påbörjad

Certifierad Paralegal online

Vi har startat - restplatser finns!

Anmäl dig senast 27 sept.

Att fortbilda dig med nya kunskaper och en certifiering som Paralegal gör att du växer i din befintliga yrkesroll eller kan söka jobb med nya utmaningar. En Paralegal är en viktig resurs på advokatbyråer, bolag, domstolar och myndigheter. Anmäl dig idag - vi har platser kvar!

Utbildningsavgift för företag: 68 000kr exkl. moms.

Du kommer erhålla adekvata kunskaper inom juridik, ekonomi, projektledning och IT-verktyg. Du kommer även få förståelse för såväl juridisk svenska som Legal English samt få kunskap om den retorik och metodik yrkesrollen kräver.

Påhlmans Handelsinstitut har genomfört Paralegal-utbildning i mer än tio år. Denna utbildningsplan är framtagen i nära samarbete mellan Påhlmans Handelsinstitut, advokater och bolagsjurister samt lärare inom ekonomi och juridik från Stockholms universitet och Södertörns Högskola – allt för att säkerställa att utbildningen möter de krav på kvalitet och kompetenser som företag i branschen kräver.

Målgrupp

Utbildningen riktar sig till dig som arbetar med juridisk administration och vill certifiera dina kunskaper som Paralegal.

Program

 • Juridik
 • Ekonomi
 • Juridisk svenska
 • Legal English
 • Informationsteknik
 • Kommunikation & Metodik
 • IT-verktyg
 • Projektledning

För att se en mer detaljerad beskrivning av programmet - (se pdf).

Förkunskaper

För att tillgodose dig utbildningen på bästa sätt behöver du ha gymnasiekompetens och minst ett års arbetslivserfarenhet. (Arbetslivserfarenheten behöver inte vara inom juridik)

Informationsmöte

Vi anordnar informationsmöten inför starten. Kom och träffa oss på skolan, bläddra i kurslitteraturen, och få svar på alla dina frågor av läraren Anna Öster! Mötet är ca 45 minuter och vi bjuder på kaffe och fika ca 15 minuter före mötet startar.

Klicka här för att anmäla dig till nästa möte!

Anmälan och antagning

Klicka på knappen Anmäl dig nu! högst upp på den här sidan. Skicka även kopior på ditt betyg och CV till info@phi.se. Skriv Antagning Paralegal online i ämnesraden. Din anmälan behandlas i turordning.

Utbildningslängd

Utbildningen genomförs framförallt genom onlinestudier varje vecka under två terminer. Du deltar även på undervisning i Stockholm med muntlig framställning två helger, från fredag lunch till söndag eftermiddag.

Kontakta oss om du vill se en detaljerad studieplan.

Så här går det till att läsa online

Utbildningen består av interaktivt material via video, nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och olika instruktioner. Du följer en tydlig kursplan med två tillfällen per vecka när det passar dig tidsmässigt att logga in på kursplattformen för att ta del av materialet och t.ex. en videoföreläsning. Kursen består även av ett forum genom vilket du får personlig kontakt och vägledning av din lärare och du har även kontakt med övriga deltagare i forumet.

Läraren finns som ett stöd och svarar på frågor och handleder dig i dina studier. Allt material och alla moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn men fungerar även via mobiltelefoner och iPad. Du får tillgång till kursplattformen och de första kursdelarna vid kursstart och efter antagning till utbildningen.

Kurslitteratur

Det tillkommer kostnad för litteratur som du inhandlar själv. Ca 2500kr inkl. moms. En lista skickas i samband med kallelsen några veckor före starten.

Certifiering

Certifiering sker i form av skriftlig tentamen efter att du har genomfört alla moment i kursplattformen. Tentamen ingår i avgiften och är frivillig. Om du inte vill certifiera dig men har genomfört minst 70 % av utbildningen får du ett intyg efter avslutad utbildning.

Tekniska förutsättningar

Tillgång till dator och vi rekommenderar den senaste versionen av webläsare som Firefox eller Google Chrome. Du måste kunna ladda ner och läsa filer i format som Word, Excel och pdf då det ingår i kursmaterialet. Du kommer också att göra övningar i programmet Visma med en elevlicens som är Windowsbaserad och laddas ner på datorn.

Kontakta oss

Du är varmt välkommen att höra av dig till oss! 010-157 64 34 eller ylva.frimodig@phi.se
Ylva Frimodig, projektledare

Övrig information
Påhlmans Handelsinstitut anordnar utbildningen tillsammans
med Cross Advokater och Fröken Juridik. Denna utbildning är undantagen våra samarbetspartner, som t.ex. Unionen och TRR och övriga erbjudanden om rabatt vid bokning med kampanjkod.

Lärare

 • Anna Öster

  Anna Öster

  Utöver sin gedigna erfarenhet som praktiserande advokat med inriktning affärsjuridik har Anna i över 25 år undervisat i juridik på juristprogrammet vid Stockholms universitet och ekonomiprogrammet på Södertörns Högskola. Hon undervisar också på många företagsanpassade utbildningar, bl a på Advokatsamfundet.
   Anna har även undervisat blivande Paralegals på Påhlmans Handelsinstitut sedan första utbildningsstarten för 10 år sedan. Hon har förmågan att på ett tydligt och pedagogiskt sätt handleda kursdeltagarna genom utbildningen.
  På advokatbyrån har Anna alltid en Paralegal som en viktig resurs och kär kollega. Genom att både utbilda Paralegals och arbeta praktiskt nära en Paralegal vet Anna vad som krävs för att klara yrkesrollen.