Välj startdatum

Bokslut, online

Individuella starter! Anmäl dig idag och starta imorgon.

Denna grundkurs i bokslut är en fortsättning efter den löpande bokföringen. Du lär dig teorin med att förbereda och vara behjälplig i ett bokslut, och du får också en större förståelse även för bokföringen och kopplingen mellan de inledande delarna som t.ex avstämningar

Kursen finns även i klassrum med undervisning på dagtid och kvällstid.

Kursens mål

Du kommer att kunna förbereda och vara behjälplig på flera plan vid ett bokslut på mindre och medelstora företag.

Kursinnehåll

  • Redovisningslagar
  • Skatt 
  • Materiella/immateriella och finansiella anläggningstillgångar
  • Omsättningstillgångar
  • Skulder och obeskattade reserver 
  • Eget kapital i AB
  • Periodiseringar
  • Bokslut - och årsredovisning
  • Bokslutsdispositioner

Kursen omfattar och motsvarar 30 kurstimmar totalt.

Så här går det till:
På kursplattformen hittar du kapitel med olika avsnitt. Avsnitten innehåller text, inlämningsuppgifter och dataövningar i programmet. Varje kapitel avslutas med ett kunskapstest på det vi har gått igenom.
Du väljer tempo på kursen själv, halvfart, normal eller intensiv, tidigast är du klar efter tre-fyra veckor och du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning.  
Du meddelar läraren när du vill skriva tentamen och ni kommer överens om vilken dag och tid den läggs upp för dig i kurssystemet. Tidsbegränsad till tre timmar efter inloggning.

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har gjort minst sjuttio procent av kursens innehåll i form av inlämningsuppgifter och delproven i kursen. Du kan skriva en tentamen och efter godkänt resultat får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Kursen hålls av en lärare som arbetar med redovisning, och som har goda kunskaper både om programmet och om ett företags bokföring. Ni har kontakt i kursen via ett charforum och kan även kommunicera via e-post vid behov.

Anmälan
Vi tar emot anmälan löpande under året så du kan starta dina studier när det passar dig. Under sommarlov och jullov är den administrativa bemanningen begränsad på skolan, då kan det ta längre tid för dig att få inloggningsuppgifterna. Våra onlinelärare arbetar dock som vanligt.

Tekniska förutsättningar

Tillgång till dator och vi rekommenderar den senaste versionen av webläsare Firefox eller Google Chrome. Du måste kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet. 

Förkunskaper

Godkänd kurs i bokföring, eller motsvarande kunskaper.

Nästa steg

Kursen Redovisningsengelska behandlar viktiga engelska affärstermer som bl.a. rör redovisningsekonomi, bokföring och fakturor.
Det finns också en kommunikativ del i utbildningen där du lär dig hur du skriver professionell e-post och på ett korrekt sätt hanterar frågor som gäller företagsekonomi och betalningar. Denna kurs vänder sig till alla som är intresserade av att arbeta med ekonomi på ett företag som har en internationell inriktning.

Frågor?

Tina Hådell Påhlmans HandelsinstitutKontakta Tina Hådell,
010-157 62 88 eller tina.hadell@phi.se