Välj startdatum

Bokslut, Del I

Bokslut för ekonomiassistenter, dag och kvällstid

Denna grundkurs i bokslut är en fortsättning efter den löpande bokföringen. Du lär dig teorin med att förbereda, assistera och vara behjälplig vid ett bokslut. Du får också en större förståelse även för bokföringen, och kopplingen mellan de inledande delarna som t.ex avstämningar. Vi använder oss av kurslitteratur från Liber förlag, Bokslutet från början.

Kvällskursen startar senare på hösten, den 21 november kl. 18.00.

Kursens mål

Du kommer att kunna förbereda och delta vid ett bokslut på mindre och medelstora företag. 

Kursinnehåll 

 • Redovisningslagar
 • Periodiseringar
 • Omsättningstillgångar
 • Materiella/immateriella och finansiella anläggningstillgångar
 • Skatt 
 • Skulder och obeskattade reserver 
 • Eget kapital i AB
 • Bokslut - och årsredovisning
 • Bokslutsdispositioner

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har minst sjuttio procents närvaro. Du kan också ta en extra tentamen - som godkänd får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

På denna kurs läser du tillsammans med deltagare från ekonomiassistentutbildningen. Totalt 30 kurstimmar. Varje lektionstimme är 55 minuter.

Förkunskaper

Godkänd kurs i bokföring, eller motsvarande kunskaper.

Kursstarter hösten 2016

Start 27 april - dagtid Se hela SCHEMAT här
Start 26 oktober - dagtid Se hela SHEMAT här
Start 21 november - OBS! kvällstid Se hela SCHEMAT här 

Nästa steg

Kursen Redovisningsengelska behandlar viktiga engelska affärstermer som bl.a. rör redovisningsekonomi, bokföring och fakturor. Den ges som en onlinekurs och du kan arbeta heltid parallellt med dessa studier.
Det finns också en kommunikativ del i utbildningen där du lär dig hur du skriver professionell e-post och på ett korrekt sätt hantera frågor som gäller företagsekonomi och betalningar.
Denna kurs vänder sig till alla som är intresserade av att arbeta med ekonomi på ett företag som har en internationell inriktning.

Finansiering

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån för utbildningen. Gå in på www.humanfinans.se och följ de enkla instruktionerna. Ta gärna en personlig kontakt för bästa service.

Frågor?

Vi tar emot anmälningar fram till och med kursstart om vi har lediga platser. Vid fullbokad kurs meddelas det här. Har du några frågor är du välkommen att ringa Ylva Frimodig, projektledare: 010-157 63 08.

Lärare

 • Suzanne Rehnlund

  Suzanne Rehnlund

  Suzanne är civilekonom och huvudlärare för ekonomiassistentutbildningen på kvällstid och undervisar i företagsekonomi, affärsjuridik, bokföring och bokslut hos Påhlmans sedan 2010.  Hon undervisar också i personalekonomi och koncernredovisning på våra YH-utbildningar.  Suzanne är en mycket uppskattad pedagog vilket visar sig med toppbetyg på kursutvärderingarna.

 • Bokföringspaket som ger 1000 kr rabatt

  Boka Bokföring och Bokslut del I samtidigt och få 1000kr i rabatt.
  Rabatten dras från kursavgiften på fortsättningskursen.