Välj startdatum

Arbetsrätt Online

 – inriktning lön

Individuella starter hela hösten!

I denna kurs reder vi ut olika begrepp, vi gör djupdykningar ned i lagtext, vi söker upp mycket information via internet då vårt arbetsområde inom lönehantering ständig förändras via lagar och regler. Arbetsrätten beskriver hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till. Vi har en mängd olika arbetsrättsliga lagar i Sverige och vi tar i denna kurs upp de viktigaste för dig som arbetar med lönehantering. 

Kursens mål

Efter kursen har du goda kunskaper om hur förhållandet mellan arbetstagare och arbetsgivare ska gå till, och du kan läsa och tolka lagtexter kopplade till lönerelaterade frågor. 

Kursinnehåll

 • Vad är Arbetsrätt
 • Arbetsrättsliga lagar
 • Ledighetslagar
 • Rättssystemet

Efter kursen får du ett intyg på dina kunskaper om du har genomfört alla delar och inlämningsuppgifter. Du kan också ta en extra tentamen – som godkänd får du ett certifikat som ger ytterligare tyngd åt ditt CV.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs detta är en grundkurs. Viss allmän kännedom om affärsverksamhet och lönehantering är önskvärd. 

Så här går det till

Denna kurs är en onlinekurs där du får tillgång till interaktivt material bestående av genomgångar via nedladdningsbara filer, övningsuppgifter och tydliga instruktioner genom text och bild. I denna kurs tar vi upp några utvalda lagar och här tolkar vi och läser lagtexten.
I kursens samtliga kapitel finns ett avsnitt som heter Frågor & Svar, som fungerar som en studiecirkel. I detta avsnitt tas aktuella frågor upp, och kan följas och kommenteras av alla kursdeltagare i din grupp. Allt material och alla moment i onlinekursen är tillgängliga via din webbläsare i datorn men fungerar även via mobiltelefoner och iPad. 

Du väljer tempo på kursen själv, halvfart, normal eller intensiv, tidigast är du klar efter två - tre veckor och du kan som längst studera i fyra månader efter start och inloggning. 
Du meddelar läraren när du vill skriva tentamen och ni kommer överens om vilken dag och tid den läggs upp för dig i kurssystemet. Tidsbegränsad till två timmar efter inloggning.

Tekniska förutsättningar

Tillgång till dator och vi rekommederar webläsare som Firefox eller Google Chrome. Du måste kunna ladda ner och läsa filer som excel och pdf då det ingår i kursmaterialet.

Kursavgift

4875 kronor inklusive moms (25 %)

Frivillig tentamen samt ev. omtentamen ingår i priset.

Nästa steg

En direkt fortsättning för dig som vill bygga på din utbildning och kompetents efter avslutad grundutbildning, är Löneadministration I. I den kursen får du praktisera dina kunskaper från denna kurs då du lär dig att göra löneberäkningar, både manuellt och med dataprogram. Kursen kan du läsa hos oss på dagtid, kvällstid eller parallellt med arbete som en onlinekurs.

Även Jöken – Juridisk översiktskurs är en naturlig fortsättning om du vill lära dig mer om våra lagar och regler i Sverige. Den kursen läser du på kvällstid i klassrum hos oss.  Vi lanserar Jöken som en onlinekurs under hösten 2017.

Finansiering

I samarbete med Human Finans erbjuder vi förmånliga lån för utbildningen. Gå in på www.humanfinans.se och följ de enkla instruktionerna. Ta gärna en personlig kontakt för bästa service.

Frågor?

Tina Hådell Påhlmans HandelsinstitutKontakta Tina Hådell,
010-157 62 88 eller tina.hadell@phi.se

Lärare

 • Pia Eriksson

  Pia Eriksson

  Konsult i lön och ekonomi

  "Jag undervisar i löneadministration, den praktiska biten. Först räknar vi, slår i skattetabeller och gör löneberäkningar, manuellt. Sedan gör vi samma sak i datasalen. På PHI använder vi oss av Visma Spcs Löneprogram 600, som eleverna kan ladda hem och öva med, och även Fortnox Lön som har ett molnbaserat övningsprogram"

  "Jag har jobbat med PHI och dess elever sedan 2007, och det är alltid lika roligt att träffa nya klasser och få visa hur fantastiskt roligt löneadministration är!"

 • "Tack för två toppenbra kurser!"

  Jag har verkligen uppskattat innehållet och upplägget i dom båda.

  Maria Jirsäter, studerade Löneadministration I Online & Arbetsrätt Online