Företagspraktik

I de flesta av våra utbildningar ingår det praktik (LIA/lärande i arbete) där de studerande under flera veckor praktiserar på ett företag i en konkret arbetssituation.

Företagspraktik hösten 2018 och våren 2019

 • Ekonomiassistenter – vecka 47 - 50
 • Löneadministratörer - vecka 47 - 50
 • Paralegal - YH LIA - vecka 40 - 51
 • Lönekonsulter - YH LIA - vecka 8 - 20 2019
 • Paralegal - YH LIA - vecka 10 - 19 2019
 • Ekonomiassistenter - vecka 7 - 10 2019
 • Löneadministratörer – vecka 21 - 24 2019
 • Ekonomiassistenter - vecka 21- 24 2019

LIA-studenter

LIA (lärande i arbete) är en viktig del i en Yh-utbildning. Det långsiktiga målet med LIA är att förbereda våra studerande för sin yrkesroll och öka förutsättningarna för en anställning efter avslutad utbildning. Detta är också ett sätt att lära känna kapaciteten hos våra studerande och stödja företag i deras framtida rekryteringsbehov. En tredjedel av utbildningstiden tillbringar våra studerande ute på företag i en konkret arbetssituation. Där får de möjlighet att omsätta de förvärvade kunskaperna från utbildningen, som har avgörande betydelse för det fortsatta yrkeslivet. 

Påhlmans Handelsinstitut har väl framtagna rutiner för LIA och vi samarbetar med företag, organisationer och myndigheter. Vi kan erbjuda målinriktade, ambitiösa och kvalificerade studerande från följande Yh-utbildningar: 

Ekonomiassistenter och Löneadministratörer

Våra färdigutbildade ekonomi- och löneassistenter avslutar sin deltidsutbildning med fyra veckors företagspraktik. Under båda terminerna har vi flera kandidater som gärna bidrar med sina nyvunna kunskaper på ert företag! Utbildningen Ekonomiassistent med löneadministration och praktiktid startar två gånger per termin. 

Handledarseminarier för LIA-företag och praktikföretag

Påhlmans Handelsinstitut anordnar varje termin kostnadsfria handledarseminarier till våra studerandes handledande företag och organisationer. 

Läs mer och anmäl dig till handledarseminariet

Söker du ny kompetens till företaget – rekrytera direkt!

Är ni i behov av ny personal förmedlar vi gärna kontakt med våra studerande och tidigare deltagare som har tagit examen och söker arbete.

Vi kan också erbjuda praktikanter, LIA-studenter, möjlighet att delta på "Öppet hus", egna presentationer av bemanningsföretag, rekryterare mm

Kontakta oss så berättar vi mer

Telefon: 010-157 64 34
E-post: info@phi

Vill ditt företag ta emot en praktikant från oss?


Namn*
Företag*
E-postadress*
Telefonnummer
 

 • Praktikföretag

  Läs intervjuer med några av våra praktikföretag. 

 • Susanne Strand fick jobb på Ekonomitornet!

  "Jag blev relativt omgående erbjuden anställning på min praktikplats, vilket kändes fantastiskt eftersom jag trivdes från dag ett."

 • "Vi har ofta både möjlighet och intresse av att ta emot praktikanter, även från YH-utbildningar. Personen som idag ansvarar för vår leverantörsreskontra kom till oss på praktik från er ”Ekonomiassistent med lön och praktik” för ett par år sedan, och jag har läst Lön online via er, så vi är medvetna om hur mycket kunskap kurserna ger.”

  Helena Mattsson von Wowern, Lönespecialist

 • "Under praktikperioden kommer man i kontakt med verkligheten samtidigt som man får mer förståelse av utbildningsinnehållet.”

 • "Min praktik var helt fantastisk, hela ekonomiavdelningen har varit engagerad"

  "Mycket nytt har jag lärt mig. Massor med lovord från min Handledare. Nu kan jag bara gratulera nästa person som får chansen att göra sin praktik där!"

  Inger gick Ekonomiassistent utbildningen med praktik 2013/ 2014.